Sommerferien venter forude…
Og for nogen af os er det med blandede følelser vi ser frem til ferie. Dels er der tusind ting der skal nås INDEN ferien og så er der det her med at være sammen med familien 24/7 i 3 uger – som godt kan være udfordrende.

Det handler rigtig meget om, hvilket mindset du går ind til din ferie med. Hvilken tilstand dine tanker, følelser og krop er i, når du går på ferie. Starter du ferien med at være topstresset, kan du godt forvente at det tager en uges tid at geare ned…og hvis du bruger den sidste ferieuge på at forberede dig på at du snart skal på arbejde…har du reelt kun en enkelt uges afslapning på programmet…vil du det?

Her får du 5 gode råd fra mig:

1) Gear ned inden ferien.
Brug et par uger på at planlægge at du skal på ferie, sådan at du har så lidt som muligt i gang den sidste uge før du holder. Stop med at tage nye store opgaver ind. Du kan alligevel ikke nå at lave dem ordentligt inden ferien.

2) Lav en forventningsafstemning med din partner/familie.
Hvad er en god ferie for jer sammen og hvad har I af forventninger hver især. Få aftalt, hvad I gør for at tilgodese evt forskellige ønsker til ferien. Og lav en ”kontrakt” på, hvordan I vil håndtere konflikter i ferien. Vær opmærksom på, om du får formet den ferie du ønsker – eller om du overtræder dine egne grænser.

3) Hav en ”syltekrukke” til tanker.
Forestil dig at du har en mental krukke eller parkeringsplads til dine tanker. Særligt arbejdsrelaterede tanker forstyrrer i ferien. Læg tankerne i krukken – og vid at du altid kan hente dem frem, når du skal bruge dem. LIGE NU HAR DU FERIE! Nyd det!

4) Vær nærværende.
For din egen og familiens skyld – så øv dig i at være tilstede. Lad mobil, pc og andre gadgets ligge i løbet af dagen. Og vær tro mod din egen intention om at holde ferie. Så svigter du hverken dig selv eller din familie. (Og er det altafgørende at du skal arbejde…så sæt tid af til det. Og overhold tiderne.)

5) Sig PYT.
Det er ferie for pokker. Det er ikke værd at spilde energi på at være sur over vejret, dine børns humør, prisen på entre til Legoland eller maden på hotellet. Det er sådan det er lige nu. Sig pyt. Konsulter din forventningsafstemning…måske stod der noget a la: ”jeg vil have det sjovt med min familie”… så hav det sjovt! Uanset vejret. Måske stod der “vi skal i Legoland”…så kendte du sikkert prisen på forhånd. Og du gik med på ideen…så gør det uden brok.

Pas på dig selv – og dine kære i ferietiden. Vær bevidst om, at du har et valg. Og den måde du forholder dig til din ferie får betydning for din oplevelse af ferien. Husk at det er dig der har planlagt den.

Og det er DIT VALG om din ferie skal være den gode ferie!

Rigtig god sommer!
Kh Camilla

[x_share title=”Share this Post” facebook=”true” google_plus=”true” email=”true”]