Jeg har netop tilbragt weekenden på skolebænken – og er blevet inspireret – på ny.
Temaet var overordnet chok og traumer og PTSD – og herunder behandling af mennesker med et overbelastet nervesystem.

Og det gør mig optaget af ”levet liv” – eller de oplevelser som vi mennesker har med os. Alle livets højde- og lavpunkter, alt det indimellem og alle de mennesker vi har mødt på vores vej…alt det som har formet os. Alt det ”levede liv” der selvfølgelig fortæller vores historie, men også dirigerer vores retning. Vores handlemønstre, følelser og tanker. Helt automatisk.

Og det er det med automatikken, som kan komme til at spænde ben for os i hverdagen. Lige nu. Vi bliver ramt. Af noget, som vi ikke ved hvad er. Men vi kender ”oplevelsen” og handler derefter. Også selv om det er en helt anden oplevelse, et helt nyt nu, andre omstændigheder. Det ser vi slet ikke. For vi reagerer helt automatisk. Med den del af vores hjerne, som sikrer vores overlevelse mod farlige situationer… og det er helt normalt!

Jeg har personligt brugt mange år på ikke at have det så godt med at lave fejl. For så kom jeg til at føle mig forkert. Og når jeg blev ramt i lige præcis den følelse…at jeg var helt forkert. Så reagerede jeg. Ret uhensigtsmæssigt. Ofte med vrede. Men reaktionerne kan have mange ansigter. Og det er først, når vi kan være tilstede med følelsen, at vi kan give slip på den. Nu har jeg brugt en del tid på at dykke ind i og undersøge mit ”fejl-tema”. Og kan godt leve med at jeg laver fejl hele tiden. Og det gør mig ikke forkert – det gør mig til mig. Og når jeg nu bliver konfronteret med forkerthedsfølelsen (for den dukker stadig op indimellem), kan jeg undersøge den, mærke den og anerkende den. Jeg kan vælge, hvordan jeg vil være med den. Om den skal have plads til at fylde i mit liv og i mig – eller ej.

Og den gode nyhed er, at vi faktisk kan træne vores højere udviklede del af hjernen til at håndtere de ”farlige” situationer på en mere hensigtsmæssig måde.

Vi kan nemlig øve os i at blive mere opmærksomme. I at være tilstede lige nu og her. At se nysgerrigt på verden og på os selv. Vi kan se nænsomt på vores levede liv. Mærke det. Og rumme det. Og acceptere at det der var engang har betydning for det der er nu. Og opdage, at nuet bærer noget nyt med sig. Nemlig et valg. Om forandring, accept, kærlighed og nærvær. Om nye nu’er. Til hele dig.

I gestalt terapien arbejder vi med de oplevelser som opstår i dit liv lige nu og her. Og det er i nuet at vi undersøger lagene…et for et. Og det er i nuet, at vi får muligheden for forandring.

Jeg kan tilbyde dig et rum og en tid, som tager udgangspunkt i dig. Et sted med plads til at være dig. Med alt hvad det indebærer. En mulighed for at skabe en forandring. Med dyb respekt for dit levede liv.

Send en personlig besked her på Facebook, på mail camilla@amazingmind.dk eller på mobil 2141 4419.

Ledige tider til favorabel pris fra april 2016: