Åndedræt

Du gør det mere end 9 mio gange om året.
Det er det vigtigste i livet.
For uden var der ikke noget liv. 

Ja, jeg taler selvfølgelig om at trække vejret.  

Alligevel er det de færreste af os, der overhovedet skænker åndedrættet en tanke. 

 

Når man lige stopper op og tænker over, hvor vigtigt vores åndedræt er, er det tankevækkende at vi bruger så utroligt få ressourcer på at trække vejret.

Det er selvfølgelig fordi vi kan klare os med meget ringe vejrtrækning. Og fordi, det at trække vejret kommer let og ubesværet (for de fleste af os). Det kører automatisk derudaf. Også selv om vi ikke aktivt gør noget for det.

“How you breathe is how you live”

Det bevidste åndedræt

Åndedrætstræning er et rigtig godt supplement til terapi og personlig udvikling.

Vi bliver (næsten alle) født med en perfekt åndedrætsfunktion – det betyder at kroppen faktisk godt ved, hvad den skal. Den har bare glemt det – fordi vi lærer den dårlige vaner gennem livet. Heldigvis er kroppen meget samarbejdsvillig når det gælder åndedrætstræning.

Camilla er certificeret Åndedrætsterapeut ved Lotte Paarups Skolen for Åndedræt.

 

Certified Breatheology Instructor

I 2018 blev Camilla certificeret som en af de 30 første Breatheology Instructors i verden. Breatheology metoden er udviklet af den danske 4-dobbelte verdensmester i fridykning Stig Åvall Severinsen.

Breatheology er et enkelt men meget effektivt system til at forbedre personlig velvære, tilfredshedsfølelse, forebygge sygdomme, accellerere genoptræning og booste din performance og dit daglige energiniveau.

Alle kan have gavn af metoden – uanset om du er stressramt, er top-atlet, i gang med personlig udvikling, døjer med dårligt immunforsvar eller har nedsat lungekapacitet.

“Making The World Breathe Better – One Breath At A Time”

Certified Meditation Teacher

I meditation finder og træner vi evnen til at berolige sindet, så vi bedre kan forstå vores indre liv. Denne evne giver os modstandsdygtighed i forhold til livets foranderlighed.

Meditation kræver ikke særlige evner og alle kan lære det. 
Åndedrættet er en hjørnesten i al meditation. 

Camilla er internationalt certificeret meditationslærer indenfor disse 4 kategorier:

Present Moment Awarenes (fokus på at være nærværende i nuet)

Intension (meditation med et specifikt formål – fx mod angst)

Transendence (meditation med brug af mantra)

Energized body & mind (åndedræt og Pranayama)

Dit åndedræt kender dig! Det er din tro følgesvend – gennem tykt og tyndt. Og dit åndedræt er et spejl af dit liv. (Er du fx stresset vil dit åndedræt sidde højt i brystet og måske er dine skuldre og nakke anspændt.) Tænk hvis du også kendte dit åndedræt. Første skridt i den retning er at blive opmærksom på og bevidst om dit åndedræt.

“Conscious Breathing” er det nye sort indenfor wellness. På dansk kan vi oversætte “Conscious Breathing” til “Bevidst vejrtrækning”. 

Bevidst vejrtrækning er en overskrift for forskellige metoder til at forbedre vejrtrækningsfunktionen. Ved at øge bevidstheden om åndedrættet, kan vi lære at styre og optimere åndedrættet og herved forbedre vores mentale og fysiske velbefindende.

Er du endnu ikke stødt på åndedrætstræning, venter det lige om hjørnet. Heldigvis. Og med god grund.