5 tips til en bedre nattesøvn…

 

Okay prøv at hør! Jeg kender det godt! At mangle sin nattesøvn.

 

Jeg har brugt virkelig (som i VIRKELIG) mange år på at ligge og rotere som en grillkylling nat efter nat, fordi jeg ikke kunne slukke for mine tanker. Og det var altså INDEN smartphones indtog scenen.

Nattesøvn…ha!

Jeg genspillede dagens samtaler, instruerede nye versioner, slog mig selv lidt i hovedet over ting jeg ikke fik sagt, roterede lidt i sengen, tænke lidt på fremtiden, tilbage til “hvorfor var det egentlig den der situation med Susanne var gået så galt” eller “hvorfor er jeg den eneste der  sidder tilbage på kontoret kl. 18?”, “hvorfor vil ham der fyren ikke ha’ mig”, “hvad skal jeg sige til min chef om…”…

Kender du det – altså det der med, at tankemylderet går AMOK, når du lægger hovedet på puden?
Ja, det tror jeg du gør. Det er ikke sikkert det er hver eneste aften – men engang imellem. Ja? (Jeg havde det selv sådan i mere end 10 år…)

 

Nu får du 5 tips til, hvordan du markant kan forbedre din nattesøvn…but you won’t like me for saying it!

 

Nattesøvn Tip #1: Sluk for alle dine gadgets og tv 30 min før du skal sove

Ja, det betyder at du ikke lige skal tjekke instagram, facebook, twitter eller nyheder mens du ligger i sengen…stop! Bare stop! Tænk på det gode formål: Din nattesøvn.

Nattesøvn Tip #2: Start en aften-rutine

Jep, lige som med babyerne…der er noget beroligende ved at gøre det samme hver aften – og du vænner din hjerne og din krop til, at nu er det tid til at sove.

Nattesøvn Tip #3: Begynd at skrive dagbog

Ja, lidt lige som da du i 4. klasse skrev i en lille lysegul bog med lås på… Når du skriver dine tanker ned umiddelbart inden du skal sove, har du “fået luft”…eller afløb for nogle af tankerne. Det sender signal til hjernen om at den kan slappe lidt af. Og så er det lettere at falde i søvn.

Nattesøvn Tip #4: Følg din aftenrutine på det samme tidspunkt hver dag

Hvorfor? Fordi det er sådan menneskekroppen fungerer. Kender du det der med, at du, selvom det er weekend, vågner kl. 6.30 lige som i hverdagene? Det er kroppen der har sin vante rytme.

Nattesøvn Tip #5: Brug sengen til at sove i

Lad være med at se tv i sengen, spise i sengen, studere i sengen…det er alt sammen med til at forvirre din hjerne. Og din krop er ikke helt sikker på, hvad der skal ske, når du går ind i dit soveværelse…hvis den er vant til at nu skal der lige skrives 23 mails eller ses film, så er den ikke klar til at geare ned…(og til de nysgerrige: ja da – sex i sengen er ok – det er endda godt for nattesøvnen).

Prøv det af i en periode – jeg er sikker på det hjælper på din nattesøvn!

Har du svært ved at slappe af, kan du med fordel tilmelde dig mit nyhedsbrev, her får du med det samme en guidet meditation, der får dig til at slappe af, så du kan sove. >> Ja tak, send den guidede afslapning til mig <<

Der forskes meget i søvn – og er du interesseret i at læse, hvor meget søvn et menneske i gennemsnit har brug for – efter alder – kan du læse mere her hos amerikanske National Sleep Foundation.