Hvem kan egentlig bruge terapeutiske samtaler?

Jeg bliver en gang imellem mødt med spørgsmål som; ”er alle dine klienter så syge?”, ”men hvad snakker I egentlig om?” eller ”kan man ikke bare tale med sine venner – er det virkelig nødvendigt med en terapeut?”

Jeg har tidligere reflekteret over spørgsmålet om brug af venner contra terapeut.

…det leder mig videre til et af de andre spørgsmål jeg jævnligt støder på. Nemlig om alle mine klienter er psykisk syge.

Og det korte svar er NEJ, slet ikke.

Langt de fleste mennesker der benytter sig af terapeutiske samtaler, lever helt almindelige liv. Men de har ”ondt i livet” af den ene eller anden årsag. Mange er optagede af problemer med nære relationer, kærlighed, skilsmisse, sygdom, børn og familie. Det kan også være udfordringer i forhold til arbejde, kolleger eller studier. Andre igen er udfordret af store eksistentielle spørgsmål.

Når livet driller

I de perioder, hvor vi oplever at sjælen lider, mærker vi stærke følelser som angst, vrede og uro ekstra meget. Og det kan være svært og uoverskueligt at håndtere alene. Her kan et samtaleforløb hos en terapeut være et godt valg.

I den terapeutiske samtale er der mulighed for at få hjælp til at se på dig selv og dine problemer. Du får mulighed for, i dit eget tempo, at se på, forholde dig til og blive mere opmærksom på de mønstre der spænder ben for dig.

Så for at vende tilbage til spørgsmålet… nej, man behøver ikke at være psykisk syg for at gå i terapi. Det er helt normalt at havne i livssituationer, hvor du kan få gavn af at tale med en terapeut. Og for også lige at vende den på hovedet – så det er skåret helt ud i pap: Du er ikke psykisk syg, fordi du føler behov for terapeutisk hjælp.

Så kom jeg frem til det sidste spørgsmål i denne omgang. Nemlig hvad er der på menuen under sådan en terapeutisk samtale.

Hvad taler man mon om?

Jeg har allerede været inde på flere forskellige emner tidligere. Faktum er, at ikke to samtaler er ens. Vi taler om det du vil tale om. Jeg forholder mig åben og nysgerrig på det du vil dele med mig. Jeg tager altid udgangspunkt i nuet. Det vil sige, at vi ser på det som fylder i dit liv lige nu. Og fra nuet arbejder vi os ind til kernen af problemet. Med omsorgsfuldt nærvær ser vi på dine handlemønstre, hvor de stammer fra og hvilken betydning de har for dit liv i dag.

Samtalen er en mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Hvordan du forholder dig til dig selv, din krop, dine tanker, dine omgivelser og andre mennesker.

Selvom du er i en svær periode i dit liv, har du mulighed for at lære noget nyt om dig selv og komme styrket igennem krisen.

Gratis afklaringssamtale

Book en uforpligtende og gratis afklaringssamtale, hvor vi på max 20 minutter sammen finder ud af, om jeg kan hjælpe dig med den situation du står i. Book gratis afklaringssamtale her.

Hvis du har brug for at vide lidt mere om mig, inden du beslutter dig, er det en god ide at få mit nyhedsbrev – det gør du her >> Tilmeld nyhedsbrev <<